Yle-veron osuus tuloista on 0,64 prosenttia, mikä on euroiksi muutettuna vähintään 50 euroa ja enintään 140 euroa henkilöä kohden. Veron suuruus määräytyy henkilön tulotason mukaan. Alaikäisiltä ja tietyn tulotason alittavilta veroa ei peritä lainkaan. Yle-vero koskee myös yrityksiä, joiden liikevaihto on yli 400 000 euroa.
Eduskunta käsittelee asiaa ensi keväänä.
Mediamonitori – Valtioneuvosto, LVM
Kommentit
4 vastausta artikkeliin “Hallitukselta vihreää valoa Yle-verolle”
Hieno muutos. Nykyinen TV-maksukäytäntö on ruokkinut ilmaismatkustajia ihan liikaa. On reilua, että kaikki maksavat yhteisistä palveluista.
Mutta epäoikeuden mukainen heitä kohtaan joilla ei ole ollut minkäänlaista tv:tä ja ovat hyvällä omalla tunnolla voineet olla maksamatta mutta joutuvat nyt maksamaan sellaisesta mitä eivät aio tulevaisuudessakaan hankkia. Sitäpaitsi Yle mainosrahoitteiseksi ja jos ei kannata tinkiköön omista kustannuksistaan ja karsikoon toimintojaan. Ei kustannuksien siirtoa kuluttajille. Politikotkin saisivat ekana tinkiä omista eduistaan kalliimman virkaauton tilalle halvempi ja palkkaa pienemmäksi. Heillä on varaa.
Oikein. Tv-luvallahan on rahoitettu myös Ylen radiokanavien ja esim. Areenan palvelut, joten televisiottomuus ei ole peruste Yle-maksusta lipeämiselle.
TV-Maksu sai mennä. Näin juuri mutta miksi korvamerkitä lainkaan YLE maksuksi, sinne muiden verojen sekaan kun kyseessä on valtionyhtiö, niin sieltä budjetista sitten. Ja nyt kun Digita on myynnissä niin hieman selkärankaa poliitikoilta ja hankkikaa ne YLE:n mastot takaisin niin ei tarvitsisi kerätä sitten jatkossa niin paljoa sitä veroa. Ja nyt kun sitä rahaa YLE:lle tulee niin kotimaista draamaa ja tuotantoa kiitos, täysin epähyväksyttävää ostaa verorahoilla ulkomaista viihdetuotantoa joka kaiken lisäksi sitten kilpailee kaupallisten toimijoiden kanssa. TV-maksuhan oli ihan brutaali, kaikkea muutahan sillä on pyöritetty. Tasoa nyt sitten ylös kun sitä rahaa keraan tulee, nyt sitä kohta tulee sinne ylen laariin. 😆