Radio 55 hakee toimilupaa valtakunnantaajuuksille – tavoitteena haastaa Radio Suomi

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on avannut haettavaksi Yle Puheen vapautuneet FM-taajuudet. Valtakunnallisen verkon peittoalue kattaa yli 90 prosenttia kansalaisista. Hakuaika päättyi heinäkuun lopussa. Yksi hakijoista on Radio 55 Oy, jonka toimitusjohtaja on Leena Puntila.

Radio 55 Oy haluaa turvata FM-radion tulevaisuuden Suomessa. Yhtiön tavoitteena on tuoda Yle Radio Suomelle vaihtoehto yli 55-vuotiaiden kuulijoiden kohderyhmään. Sisällössä painotetaan uutis- ja ajankohtaisaiheita, joita tuotetaan voimakkaasti tekoälyä hyödyntäen.

– Tekoäly parantaa radioalan kustannustehokkuutta. Sitä tarvitaan, sillä yhdysvaltalaisomisteinen Digita tekee toiminnasta kaikille, Yleisradio mukaan lukien, kohtuuttoman kallista, Puntila sanoo tiedotteessa ja toteaa, että Digitan jakelupalvelun hinta on niin korkea, että se uhkaa koko kotimaisen radiotoimialan elinkelpoisuutta.

Yli 55-vuotiaat kuuntelevat radiota lähes pelkästään FM-vastaanottimella. Useiden kaupallisten radioiden kohderyhmä on 25-54-vuotiaat.

Leena Puntila on työskennellyt radion parissa kaupallisen radion alkuajoista lähtien. Hän on ollut useiden kaupallisten radioasemien, kuten Radio Porin, Radio Cityn, Iskelmän ja Classic Radion johtajana sekä kehittämässä uusia teknologioita ja ratkaisuja. Puntila on ollut myös toimialaa edustavan RadioMedia ry:n puheenjohtaja useana vuonna.

Radio 55 Oy:n tavoite on olla radiobisneksen edelläkävijä myös tulevan toimilupakauden päätyttyä vuoden 2032 jälkeen.

Mediamonitori – STT Info


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *