Entisille Yle Puheen taajuuksille kolme ohjelmistoluvanhakijaa

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on vastaanottanut kaikkiaan 29 radion toimilupahakemusta 18 yritykseltä viime viikolla päättyneellä hakukierroksella. Radion täydentävällä toimilupakierroksella oli haettavana Yle Puheen taajuuksista muodostetun valtakunnallisen taajuuskokonaisuuden lisäksi runsaasti yksittäisiä taajuuksia. Pääkaupunkiseudulle haettavaksi asetettua taajuutta 105,0 MHz hakee 11 hakijaa.

Uutta valtakunnallista taajuuskokonaisuutta TK26 hakivat Bauer Media Oy, Radio 55 Oy sekä ruotsalaistaustainen Mad Men Media Oy. Yksittäisiä taajuuksia eri paikkakunnille tavoittelevat muun muassa Sanoma Media Finland Oy, Järviradio Oy ja Suomen Lähiradiot Oy.

Suuri osa luvanhakijoista toimii jo radioalalla, mutta hakijoiden joukossa oli myös uusia toimijoita tai lyhytaikaisten radiolupien turvin toimineita hakijoita, kuten Letterbox Media Oy, RollMedia Oy ja Mökkiradio Oy. Uusilla taajuuksilla tavoitellaan etenkin nykyisten radiokanavien kuuluvuusalueiden kasvattamista, mutta taajuuksia haettiin myös kokonaan uusille radiokanaville.

Valtakunnallisen taajuuskokonaisuuden lisäksi haettavana oli aiemmilta hakukierroksilta vapaiksi jääneitä tai sittemmin vapautuneita taajuuksia yhteensä 56 paikkakunnalle. Yksittäin haettavana oli yhteensä 89 FM-taajuutta ja kolme AM-alueen taajuutta. Lupahakemuksia jätettiin 45 FM-taajuudesta ja yhdestä AM-taajuudesta.

Traficom myöntää radion ohjelmistotoimiluvat niille paikkakunnille, joissa taajuuksia riittää kaikille hakijoille. Muissa tapauksissa päätöksen tekee valtioneuvosto, joka päättää myös taajuuskokonaisuus 26:n luvansaajan.

Uuden valtakunnallisen radion ohjelmistotoimilupa on voimassa vuoden 2032 loppuun. Muiden nyt haettavien taajuuksien ja jo toiminnassa olevien kaupallisten radioiden luvat jatkuvat vuoden 2029 loppuun.

Mediamonitori – Traficom


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *