Lahden radioamatöörikurssin etäopetus paikallisradiotaajuuksilla

kirjoittanut

kategoriassa

Lahden Radioamatöörikerho OH3AC aloittaa radioamatöörikurssin opetuksen paikallisradiotaajuuksilla Kouvolan ja Lahden seuduilla sekä Raahessa. Etäopetusta kuullaan 3. syyskuuta alkaen tiistaisin ja torstaisin lokakuun alkuun asti. Taajuudet kuuluvat Pasiradiolle, mutta kurssitoiminnan ajan asema käyttää nimeä Radio OH3AC.

Radioamatöörikurssilla on yhdeksän suoraa lähetystä, jotka alkavat kello 18 ja jatkuvat lyhyillä tauoilla kello 21 asti. Kurssilähetyksen jälkeen kurssilaisilla on mahdollisuus osallistua lähetykseen kysymällä kurssin sisällöstä tai yleisesti radioamatööritoiminnasta.

Suoran lähetyksen aikana voi kommentoida ja tehdä kysymyksiä myös WhatsAppilla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Kurssille voi osallistua myös Lahden Radioamatöörikerhon Youtube-kanavalla tai ennakkoon ilmoittautumalla Teamsissa. Radioamatöörikurssin materiaalina on perusluokan K- ja T1- opetusmateriaali.

Lahden Radioamatöörikerho aloitti ensimmäisenä Suomessa radioamatöörietäkoulutuksen. Kerholla on näin koulutettu 1200 uutta radioamatööriä Suomessa ja ulkomailla.

Kukin yhdeksästä opetuskerrasta toistetaan Radio OH3AC:n kahden kuukauden lähetysajan puitteissa noin 7-8 kertaa eri vuorokaudenaikoina. Muuna aikana radioasema lähettää PäijätHami-kesäleirin esitelmiä ja muuta radioamatöörimateriaalia.

Radioamatöörikurssi kuullaan Lahdessa taajuuksilla 106,7 ja 107,0 MHz, Kouvolassa taajuuksilla 95,2 ja 92,5 MHz ja Raahessa taajuudella 96,6 MHz.

Pasiradion omia osuuksia lähetetään perjantai-iltaisin.

Mediamonitori


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *