Letterbox Media hakee toimilupaa Radio Ykköselle

kirjoittanut

kategoriassa

Pääkaupunkiseudulla lähilehtiä julkaiseva Letterbox Media Oy on yksi Helsinkiin radiotoimilupaa havittelevista yhtiöistä. Letterbox Media aikoo palauttaa kaupallisen paikallisradion pääkaupunkiseudulle, mikäli saa toimiluvan. Helsinkiin taajuudelle 105,0 MHz toimilupaa hakee kaikkiaan 11 hakijaa. Letterbox Median radion nimi olisi Radio Ykkönen.

Paikallisia uutisia voi pääkaupunkiseudulla radiosta kuulla tällä hetkellä lähinnä Ylen kanavilta. Viime vuosina paikallisradioita on perustettu muualle Suomeen mutta ei pääkaupunkiseudulle.

– Paikallisradiotoimilupia on vuosikymmenten varrella myönnetty lisääntyvin määrin. Toivotun paikallisen ohjelmatuotannon sijaan eetteriin on kuitenkin päätynyt puolivaltakunnallisia musiikkikanavia. Tämän seurauksena maamme pääkaupungista puuttuu kokonaan kaupallisesti merkittävä paikallinen radiokanava. Radio Ykköselle on siis selvästi tarvetta, toteaa Letterbox Median hallituksen puheenjohtaja Jukka Kuusanmäki elokuussa jaetussa mediatiedotteessa.

Kuusanmäki kertoo, että hän kaipaa uudelta paikallisradiolta myös rentoa otetta ohjelmatuotannossa. Hän muistuttaa, että radioala on muuttunut 20 vuodessa, mutta hauskuudelle on silti edelleen sijansa radiostudiossa.

– Suomessa ei ole tällä hetkellä suoraa vertailukohtaa sellaiselle paikallisradiolle, jota me tekisimme, mutta esimerkiksi Englannissa on sellaisia, vaikka sielläkin kaupallisten radioiden omistus on melko pitkälti kahden suuren yhtiön hallussa niin kuin Suomessa, huomauttaa Kuusanmäki.

Letterbox Media Oy on paikallinen toimija ja uutistuottaja. Yhtiö julkaisee yli kolmeakymmentä painettua lähilehteä eri puolelle pääkaupunkiseutua. Valmiudet paikallisradiotoiminnan aloittamiselle ovat hyvät, sillä studio on jo olemassa.

Letterbox Media Oy:n taustalla vaikuttavilla on radioalan osaamista, sillä sen osakkaista Kalle Kivimäellä on pitkä radioalan kokemus muun muassa Sävelradion toimitusjohtajana ja radiomainonnan tuotantoyhtiö Miracle Sound Oy:n toimitusjohtajana. Hän ehti toimia myös Spede-tuotanto Oy:n toimitusjohtajana.

Jukka Kuusanmäki on toiminut muun muassa viestintäkonserni Janton Oyj:n kehitysjohtajana, Nykypäivä-lehti Oy:n toimitusjohtajana sekä hallituksen jäsenenä esimerkiksi City-lehdessä, Uutislehti 100:ssa ja TV-Tamperelaisessa. Kuusanmäki on toiminut myös Länsi-Helsingin Yrittäjät ry:n puheenjohtajana ja Helsingin Yrittäjät ry:n hallituksen jäsenenä.

Alkuperäinen Radio Ykkönen toimi pääkaupunkiseudulla vuosina 1985-95. Aseman taustalla oli lukuisia lehtitaloja Sanoma Osakeyhtiöstä Kustannusosakeyhtiö Kansanvaltaan ja Hufvudstadsbladetiin.

Mediamonitori


Kommentit

4 vastausta artikkeliin “Letterbox Media hakee toimilupaa Radio Ykköselle”

  1. Samaa mieltä ton jutun kans, että pk-seutu tarvii paikallisradioo mikä puuttuu täältä ja ite kans pitkään sellasta kaivannu tänne.

  2. Marko avatar

    Kannatan Letterboxi Media Oy:n radioprojektia suunnitelmaksi. Kiitos Tero Toivoselle kun kontakteja käyttäen palvelet meitä maalikoita, ja kirjoitat uutisia kansalle julistettavaksi.
    Henkilökohtaisesti olen kaivannut takaisin Radio Cityn 80-luvun mielenkiintoista soundia ja menoa. Radio Ettan(Radio Ykkönen 91,1) oli myös laaturadio, Ilkka Kylävaaran suorat radiolähetykset, Hotelli Tornista Helsingistä. Musiikin erikoisohjelmia, jopa Los Angelesistä ja New Yorkista suorana. Laadukkaita ajankohtaisia puheohjelmia. Toimittajat ja juontajat ammattitaitoisia. Stadiin takaisin laadukas paikallisradio 105,0 bandille.

  3. Marko avatar

    Järviradion hakemusta Helsingin vapaalle taajudelle ihmettelen hyödyllisenä viestintäpoliittisesti. Radioyhtiöllä on ollut taaempana kokeiluja paikallisuutisten tekemiseen Helsinkiin. Mielestäni tarjonta ja laatutaso on ollut heikkoa ulosantia, ja pientä juttua STT:n höysteenä 1-2 tuntia viikolla. Harvat edes ovat tietoisia paikallisohjelmien tuotannoista, kun sen verran huonosti Pohjanmaan media itse mainostaa tuotettaan.
    Sea FM + Radio Sandels kuuluu sarjaan ketjuradion laajennus. Paikallisuus on parhaimmillaan, jotain Radio Cityn ”stadin” paikallisuutisia kopiona? Sanoma Media Finland Oy:n projekti on ihan turhake taas uudestaan. Kantriradiosta on ehkä tulossa riesa paikallisesti ja pitäisi saada laajentua uusilla taajuuksilla? Sanomat ei jatkoon, kiitos. Sweden Mad Men Media Oy:tä on hankala kommentoida taustatietojen puutteessa.

  4. Teemu Heino avatar
    Teemu Heino

    Joo tälle, mutta Roll fm:n pitäisi saada pysyvä lupa. Harmi että nämä kilpailevat samasta tajuudesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *