Kaupallisille televisioyhtiöille HD-toimilupia

kirjoittanut

kategoriassa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt 11 uutta ohjelmistotoimilupaa televisiotoiminnan harjoittamiseen antennitelevisioverkossa. Pitkäaikaiset ohjelmistotoimiluvat on myönnetty Sanoma Media Finland Oy:lle, MTV Oy:lle, Discovery Networks Finland Oy:lle ja The Walt Disney Company Nordic AB:lle.

Traficom on nyt myöntänyt pitkäaikaiset ohjelmistotoimiluvat teräväpiirtoisille rinnakkaislähetyksille antenniverkkoon kanaville Liv HD, Jim HD, MTV Ava HD, MTV Sub TV, TV5 HD, Kutonen HD, TLC HD, Frii TV, Star Channel HD ja National Geographic HD. Kanavat päättävät itse rinnakkaislähetysten aloittamisajankohdasta.

Lisäksi Traficom on myöntänyt ohjelmistotoimiluvan kanavalle MTV Urheilu 3, jota tällä hetkellä lähetetään antenniverkossa lyhytaikaisen ohjelmistotoimiluvan nojalla.

Nyt myönnetyt toimiluvat ovat voimassa nykyisen toimilupakauden loppuun eli 10.1.2027 asti.

Perusmuotoiset eli SD-lähetykset päättyvät ensin Ylen kanavilta keväällä 2025 ja myöhemmin tarkentuvan aikataulun mukaisesti myös muilta Suomen tv-kanavilta vuoden 2025 aikana. HD-siirtymä koskee sekä antenni- että kaapeli-tv-vastaanottoa.

Tarkempaa tietoa HD-siirtymästä on Traficomin Hdtvopas.fi-sivulla.

Mediamonitori – Traficom


Kommentit

2 vastausta artikkeliin “Kaupallisille televisioyhtiöille HD-toimilupia”

  1. Toimilupa myönnetty MTV Sub HD:lle ja Frii HD:lle, ei MTV Sub TV:lle ja Frii TV:lle. Traficomin tiedotteessa on virhe.

    1. Totta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *