Sanoma testaa koneäänen lukemia paikallisia säätiedotuksia

kirjoittanut

kategoriassa

Sanoma Media on aloittanut syyskuussa kokeilun, jossa koneääni lukee radion kuuntelijoille paikalliset säätiedotukset Ilmatieteen laitokselta. Paikallissää on aluksi kuultavissa HitMix- ja Aito Iskelmä -kanavilla pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla. Lisäksi Turussa kokeillaan HS Turku -paikallisuutisia.

Kolmasti päivässä kuultavat säätiedot haetaan automaattisesti Ilmatieteen laitokselta. Sen jälkeen Microsoftin tekoäly muuttaa säätiedotuksen määrämittaan ja palvelua varten räätälöity koneääni lukee tiedot eetteriin.

– Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme niin, että kuulijamme saavat entistä parempaa ja kiinnostavampaa sisältöä. Testaamme parhaillaan Turussa koneäänen lukemia HS Turku -paikallisuutisia. Paikalliset säätiedotukset ovat toinen oiva käyttökohde, jossa tekoäly ja koneääni tekevät tuotannosta nopeaa ja tehokasta, sanoo Nelonen Median Content Insight Strategist Sami Virtanen.

Alkuvuodesta tehdyssä Sanoman toteuttamassa ja Media-alan tutkimussäätiön rahoittamassa hankkeessa koneääni sopii kuluttajien mielestä parhaiten juuri lyhyisiin uutis- ja ajankohtaissisältöihin.

– Sanoman radiot toimivat 13 alueella. Paikallisuudesta hyötyvät paitsi mainostajat, myös kuuntelijat voivat jatkossa saada entistä kohdennetumpia lähetyksiä. Paikallisesti räätälöityjen uutislähetysten ja säätiedotusten lukeminen olisi pelkin ihmisvoimin mahdotonta toteuttaa kaupallisesti kannattavasti, Virtanen sanoo.

Sanoman tutkimuksessa kuulijoiden suurimmat huolet tekoälyn tuottamissa audiosisällöissä liittyivät sisällön luotettavuuteen.

– Eettiseltä kannalta on itsestään selvää, että sisällön tarkastaa aina myös ihminen. Ja kun tekoäly on äänessä, kerromme siitä aina kuulijalle, Virtanen painottaa.

Mediamonitori – Sanoma Media


Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Sanoma testaa koneäänen lukemia paikallisia säätiedotuksia”

  1. Tella Pohjanterho avatar
    Tella Pohjanterho

    Todella epämiellyttävää! Ihmiset ei halua tekoälyä, vaan toisen ihmisen. Se kylmä ja kalsea ja töksähtelevä robottipuhe on kamalaa kuultavaa. Päästäkää meidät tässä vaikeassa ajassa edes tekoälyltä, kiitos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *